SOMN UȘOR, MAMA NATURĂ

Având peste 9.000 m2 săli de banchete și 641 de camere,  Intercontinental® Miami produce o cantitate importantă de deșeuri alimentare. Echipa de Curățenie petrecea zilnic ore întregi pentru colectarea gunoiului din bucătării, sălile de banchete și sălile de ședințe, factura de transport a deșeurilor fiind astronomică. De când a fost introdusă tehnologia DE biodigestie ecologia se estimează că hotelul și-a redus factura de deșeuri cu aproximativ $2.600 / lună.

“Hotelul nostru funcționează pe baza unei filozofii verzi, iar aparatul de biodeigestie ecologica ne sprijină în demersul nostru. Astăzi, datorită acestei tecnologii folosim mai puține pungi de gunoi, facem mai puține drumuri la ghenă și muncim mai puțin cu colectarea deșeurilor. Recomand călduros biodigestie ecologica pentru orice instituție ca a noastră. Aș vrea ca personalul nostru să știe că salvăm Pământul cu fiecare firimitură pe care nu o aruncăm la întâmplare.”

Alex Feher, Bucatar Sef

Intercontinental® Miami


DEȘEURILE ALIMENTARE BENEFICIAZĂ DE UN TRATAMENT DE CINCI STELE

Pe lângă dorința de a ajuta mediul, ceea ce l-a motivat pe David Garcelon, Director Gastronomic al Waldorf, să implementeze programul de biodigestie ecologica,  au fost și o serie de considerații practice. Începând cu data de 1 iulie 2015, primăria din New York impune hotelurilor cu peste 100 de camere să nu mai arunce deșeurile alimentare la groapa de gunoi.

ECONOMII ȘI BENEFICII:

  • Deșeuri alimentare eliminate prin tehnologia respectiva = 5.200 kg/lună
  • Emisii de gaz metan evitate = 883 m3/lună
  • Emisii de gaze cu efect de seră evitate = 5,5 tone CO2/lună

Economiile însumează echivalentul plantării a 12 arbori/lună sau evitarea aruncării a 1.575 de porții de mâncare/lună la groapa de gunoi.

“Inainte de instalarea biodigestiei ecologice, personalul nostru ridica sacii grei de gunoi din bucătărie pe un rând de scări. Acum, când deșeurile organice merg în apratul de biodigestie ecologica, greutatea sacilor noștri de gunoi este mult mai mică. Oamenii noștri muncesc mai puțin, nu îi mai doare spatele, iar moralul echipei este mult mai bun.”

David Garcelon, Director Gastronomic Waldorf Astoria New York