Cât de des și cât de mult pot alimenta aparatul ECO DIGEST?

Acest lucru depinde de tipul de deșeuri cu care alimentați instalația. Însă, se recomandă de regulă să încercați alimentarea la fiecare 2-3 ore. Cu cât mai mare este frecvența alimentării, cu atât mai mare este randamentul digestiei pe o perioadă de 24 de ore.
Alimentarea ORCA depinde și de tipul de deșeuri alimentare și de dimensionarea sistemului dumneavoastră ORCA.
Instrucțiunile generale sunt:
ED15: procesează 150 kg pe zi
ED 50: procesează 500 kg pe zi
ED100: procesează 1 tona pe zi

Trebuie să completez cu microorganisme?

Nu, rezervorul de microorganisme este sigilat și nu poate fi deschis decât de către Departamentul Service al ECO DIGEST. În cazul în care se aprinde lumina roșie a senzorului de microorganisme, contactați Serviciul Suport ECO DIGEST pentru programarea completării. Este de reținut că lumina se aprinde când scade nivelul, însă în momentul respectiv mai sunt microorganisme pentru încă o săptămână.

Pot opri instalația?

Nu, ECO DIGEST nu trebuie închis niciodată și va rămâne în stare de funcționare continuă. ECO DIGEST nu trebuie închis decât în caz de urgență. Este de reținut faptul că ECO DIGEST intră în modul consum scăzut de energie dacă ușa acestuia nu a fost deschisă timp de 12 ore

Rămân reziduuri?

Atât timp cât materialul organic este introdus în ECO DIGEST, nu rămân reziduuri. Este de reținut faptul că la unele produse digestia durează mai mult. De exemplu, salata și cojile legumelor se digerează mult mai repede decât oasele de pui. Microorganismele digerează permanent deșeurile organice, până când acesrea capătă forma unei ‘ape reziduale gri’, care curge apoi prin sită în partea de jos a ECO DIGEST, spre sistemul de drenaj sanitar.

Cum sunt eliminate deșeurile organice?

În ECO DIGEST, deșeurile organice sunt degradate utilizând digestia aerobă, proces prin care microorganismele utilizează oxigenul pentru transformarea materiei organice în apă și dioxid de carbon.

Procesul funcționează?

Da. Tehnologia noastră se bazează pe digestia aerobă, utilizând microorganisme cu dezvoltare naturală, într-un reactor cu biofilm și pat mobil. Prin echilibrarea mediului din interiorul reactorului, procesul poate transforma materiile organice solide în apă reziduală, în medie în 24 de ore.

Microorganismele afectează siguranța mediului nostru de lucru?

Microorganismele utilizate în ECO DIGEST sunt o varietate specială, care este prezentă în mod natural în mediu. La fel ca în cazul oricăror deșeuri, este nevoie de măsuri normale de precauție la manipularea deșeurilor alimentare sau efluenților ECO DIGEST, însă nu există un pericol pentru aer, apă, ori pentru angajații care lucrează cu sistemul ECO DIGEST.

Ce tip de unități pot beneficia de pe urma ECO DIGEST?

ECO DIGEST este proiectat pentru gestionarea și digerarea unor volume mari de deșeuri alimentare. Din acest motiv, unități precum supermarketuri, hoteluri, centre de conferințe, stadioane, centre comerciale, spitale, penitenciare etc. pot beneficia din plin de pe urma soluției ECO DIGEST.

Ce se întâmplă cu efluenții când ies din instalație?

În momentul în care efluentul este descărcat din instalație, acesta este evacuat direct în sistemul intern de drenaj, de unde curge în sistemul public de canalizare. De acolo, va fi tratat în stația de tartare a apelor uzate și apoi descărcat în râuri, lacuri și alte surse, ca apă curată.

Cât durează procesul de instalare?

După ce se confirmă cerințele de pre-instalare, instalarea se poate realiza într-o zi.